Trend plátených tašiek

Divíš sa rovnako ako ja prečo, kedy a ako vlastne vznikol ošiaľ kvôli obyčajným pláteným taškám "našich mám"? 


Prečo? Všetko lepšie ako igelitové tašky! Prvotná myšlienka nosenia plátených tašiek bola podľa môjho názoru na nákupy ako náhrada za práve igelitové tašky, ktoré znečisťujú našu zem.

Kedy? Osobne som sa domnievala, že sa tohto trendu nechytia tak masovo ľudia a nebude tak dlho trvať nákup rôznych "pláteniek".

Ako? Ak ekologický produkt ....vlastne ak akýkoľvek produkt pojme návrhár esteticky- módne, tak sa vždy nájde kupec, ktorý ho s hrdosťou bude nosiť. Ak by zmieňované igelitové tašky vyzerali "módnejšie", ľudia by kašlali na to, že to nie je ekologické. Je to iba nálepka, za ktorú ľudia skrývajú, že sa im proste platené tašky páčia, sú praktické a hlavne (niektoré- väčšina) omnoho lacnejšie ako kabelky. Na to sa priamo viaže flexibilita v šatníku. Namiesto jednej priemerne drahej kabelky môžeme mať 3-5 platených tašiek rôznej farby (vzorov).

OUTFIT: 
Mrzí ma, že sa v obchodoch objavujú iba mdlé jednofarebné plátené tašky s rôznymi nápismi. Je fajn mať takú univerzálnu tašku rovnako ako je fajn mať univerzálne čierne šaty, bielu košeľu, čierne nohavice a vlastne ako všetko ostatné. Práve platené tašky vidím ako prostriedok sebarealizácie a kreativity v outfitoch. Sú lacné a tým pádom vhodné na experimentovanie. Vďaka nim môžeme zistiť, že nám žltá farba naozaj nesedí, ale práve naopak aj, že sa skutočne dajú kombinovať dva rozdielne vzory.










(OUTFIT: plátená taška: SASHE ( SUN = 10€) , nohavice: H&M, mikina: TALLY WEIJL, bunda: RESERVED)

Komentáre